ПрАТ СК "Грандвіс"

Код за ЄДРПОУ: 22821660
Телефон: (0462) 6-9999-6
e-mail: office@grandwis.com.ua
Юридична адреса: пр-т Перемоги, буд. 127, м. Чернігів, 14013, Україна
 
Дата розміщення: 30.04.2013

Річний звіт за 2013 рік

Примітки до фінансової звітності, складеної відповідно до міжнародних стандартів фінансової звітності

Примiтки до фiнансової звiтностi за 2013 рiк
Коротка характеристика страховика та його дiяльностi
Iдентифiкацiйний код (ЄДРПОУ) 22821660
Повне найменування українською мовою ПРИВАТНЕ АКЦIОНЕРНЕ ТОВАРИСТВО “СТРАХОВА КОМПАНIЯ “ГРАНДВIС”
Мiсцезнаходження пр-т Перемоги, 127, м. Чернiгiв
поштовий iндекс 14013
телефон (0462(2)) 6-9999-6, 4-00-38, 4-01-49
факс (0462) 6-9999-6
e-mail office@grandwis.com.ua
Органiзацiйно-правова форма акцiонерне товариство
Банкiвськi реквiзити п/р 26502000750 в ПАТ Полiкомбанк” м.Чернiгова, МФО 353100
Валюта звiтностi гривня

Компанiя надає послуги з недержавного страхування ,iншi, нiж страхування життя, вiдповiдно до отриманих лiцензiй.
Основнi положення облiкової полiтики.
Звiтнiсть пiдготовлена на основi iсторичної собiвартостi, за винятком групи основних засобiв “Будинки та споруди” оцiнки будiвель, якi вiдображенi за переоцiненою вартiстю у вiдповiдностi до МСБО 16 «Основнi засоби». Стандарти бухгалтерського облiку, якi були запровадженi страховою компанiєю не вплинули на результати дiяльностi та фiнансовий стан страхової компанiї за 2013 рiк.
Основнi засоби
Всi об'єкти основних засобiв Компанiї станом на 01.01.2013 року облiковуються в бухгалтерському облiку за моделлю собiвартостi.
Власнi активи - об'єкти основних засобiв вiдображаються у фiнансовiй звiтностi за фактичними витратами за вирахуванням накопиченої амортизацiї та збиткiв вiд знецiнення. У разi, якщо об'єкт основних засобiв складається з декiлькох компонентiв, що мають рiзний строк корисного використання, такi компоненти вiдображаються як окремi об'єкти основних засобiв.
Визнання, облiк та оцiнка основних засобiв вiдбувається в Компанiї на основi МСБО 16 «Основнi засоби» з урахуванням зазначених в цьому Положеннi застережень.
Основним засобом визнається актив, якщо очiкуваний термiн його корисного використання (експлуатацiї), установлений засiданням постiйно дiючої iнвентаризацiйної комiсiї, бiльше одного року. Облiковою одиницею основних засобiв вважати об'єкт основних засобiв.
Придбанi (створенi) основнi засоби визнаються за первiсною вартiстю, яка складається з вартостi придбання та витрат, що безпосередньо належать до придбання або доведення об’єкту до робочого стану.
З метою ведення бухгалтерського облiку створюються наступнi групи основних засобiв:
-група 3 «Будiвлi та споруди»;
-група 4 «Машини та обладнання»;
-група 5 «Транспортнi засоби»;
-група 6 «Iнструменти, прилади та iнвентар (меблi)»;
-група 9 «iншi основнi засоби»;
Факт готовностi основних засобiв до експлуатацiї пiдтверджується наказом Голови Правлiння Компанiї. Очiкуваний строк корисного використання об'єкта основних засобiв встановлюється Додатком до цього наказу.
При визнаннi строку корисного використання (експлуатацiї) слiд ураховувати:
очiкуване використання об'єкта з урахуванням його потужностi або продуктивностi;
фiзичний та моральний знос, що передбачається;
правовi або iншi обмеження щодо строкiв використання об'єкта та iншi фактори.
Очiкуванi строки корисного використання спецiалiзованої лiтератури з питань страхування, оподаткування, ведення бухгалтерського облiку та пiдписних видань (газети, журнали, брошури) встановлюється один рiк.
На дату балансу основнi засоби (крiм групи «будiвлi i споруди») облiковуються за первiсною вартiстю (собiвартiстю) з вирахуванням суми зносу та накопичених збиткiв вiд зменшення корисностi.
Будiвлi та споруди пiсля первiсного визнання облiковуються за переоцiненою вартiстю (справедливою вартiстю).
Амортизацiя окремого об'єкта основних засобiв розраховується iз застосуванням прямолiнiйного методу, за яким рiчна сума амортизацiї визначається дiленням вартостi, яка амортизується, на очiкуваний перiод корисного використання об'єкта основних засобiв, вираженого у роках. Мiсячна сума амортизацiї визначається дiленням рiчної суми амортизацiї на 12, або дiленням вартостi, яка амортизується, на очiкуваний перiод корисного використання об’єкта основних засобiв вираженого у мiсяцях.
Лiквiдацiйна вартiсть об'єктiв основних засобiв визначається наказом Голови Правлiння Компанiї щодо готовностi об’єкта до експлуатацiї. Лiквiдацiйна вартiсть переглядається на кожну звiтну дату рiчної фiнансової звiтностi.
Нарахування амортизацiї здiйснюється наступним чином:
-з метою ведення податкового облiку – з мiсяця, наступного за мiсяцем введення об'єкта основних засобiв в експлуатацiю;
-з метою ведення бухгалтерського облiку – з мiсяця готовностi об’єкта основних засобiв до експлуатацiї.
Нематерiальнi активи
Визнання, оцiнка та облiк нематерiальних активiв здiйснюється у вiдповiдностi з МСБО 38 „Нематерiальнi активи” з урахуванням зазначених в цьому Положеннi застережень.
Придбанi (створенi) нематерiальнi активи визнаються за первiсною вартiстю, яка складається з вартостi придбання та витрат, що безпосередньо належать до придбання або доведення об’єкту до робочого стану. Одиницею облiку є окремий об'єкт нематерiальних активiв, який в повнiй мiрi вiдповiдає вимогам щодо визнання ресурсу активом.
Наступнi витрати, пов'язанi з полiпшенням нематерiальних активiв, капiталiзуються тiльки в тому випадку, якщо вони збiльшують майбутнi економiчнi вигоди, пов'язанi з тим об'єктом, до якого цi витрати вiдносяться.
Очiкуваний строк корисного використання об'єкта нематерiальних активiв встановлюється iнвентаризацiйною комiсiєю в мiсяцi отримання (створення) об'єкта.
Нематерiальнi активи облiковуються за первiсною вартiстю (собiвартiстю) з вирахуванням накопиченої амортизацiї та накопичених збиткiв вiд зменшення корисностi.
Амортизацiя окремого об'єкта нематерiальних активiв розраховується iз застосуванням прямолiнiйного методу, виходячи iз строку корисного використання об'єкту. Строк корисного використання об'єкта i фактори, що впливають на нього, вiдображаються в актах (протоколах) постiйно дiючої iнвентаризацiйної комiсiї, якi згiдно графiку обiгу документiв, здаються в бухгалтерiю.
Нематерiальнi активи, щодо яких не встановлений строк корисного використання не пiдлягають амортизацiї.
Лiквiдацiйна вартiсть нематерiальних активiв дорiвнює нулю.
Фiнансовi iнвестицiї.
При оцiнцi придбаних чи отриманих фiнансових iнструментiв наказом по Компанiї визначається мета їх придбання (до погашення чи для подальшого продажу). В залежностi вiд цього визначається категорiя, до якої будуть вiднесенi фiнансовi iнструменти та метод оцiнки фiнансових iнструментiв на кiнець кожного звiтного перiоду.

Забезпечення безперервностi дiяльностi.
Пiд час пiдготовки фiнансової звiтностi страхова компанiя керувалася одним iз основоположних принципiв безперервної дiяльностi, який передбачає здатнiсть Компанiї реалiзовувати свої активи та виконувати свої зобов’язання, в процесi здiйснення звичайної дiяльностi, що означає можливiсть продовжувати дiяльнiсть в майбутньому та пiдтверджено спiввiдношенням поточних активiв та зобов’язань,бiзнес-планами, бюджетами, прогнозами руху грошових коштiв, наявнiстю доступу до джерел фiнансування та пiдтримкою акцiонерiв.
Страхова компанiя веде бухгалтерський облiк згiдно з українським законодавством.
Мiжнароднi стандарти фiнансової звiтностi (далi – МСФЗ) виступають на даний момент ефективним iнструментом пiдвищення прозоростi i зрозумiлостi iнформацiї, яка розкриває дiяльнiсть суб’єктiв господарювання, створює достовiрну базу для визнання доходiв i витрат, оцiнки активiв i зобов’язань, яка надає можливiсть об’єктивно розкривати i вiддзеркалювати iснуючi фiнансовi ризики у звiтуючих суб’єктiв, а також порiвнювати результати їх дiяльностi в цiлях забезпечення адекватної оцiнки їх потенцiалу та ухвалення вiдповiдних управлiнських рiшень. Крiм того, МСФЗ якiсно впливають на можливостi керiвництва в областi управлiння органiзацiєю i надають значнi переваги перед конкурентами. У суб’єктiв, якi складають звiтнiсть за МСФЗ, значно зростає можливiсть залучити додатковi джерела капiталу та партнерiв по бiзнесу, якi допоможуть забезпечити економiчне зростання i процвiтання. У свою чергу суб’єкти, використовуючи МСФЗ, мають доступ до iнформацiї про фiнансовий стан потенцiйних партнерiв, що слугує додатковим iнструментарiєм при їх виборi.
Забезпечення прозоростi суб’єктiв нацiональної економiки має величезне значення, оскiльки, ринкова вартiсть капiталу визначається двома ключовими чинниками: майбутнiми доходами та майбутнiми ризиками. Деякi ризики дiйсно характернi для дiяльностi самих органiзацiй, проте є й такi, якi спричиненi вiдсутнiстю необхiдної iнформацiї, вiдсутнiстю точних вiдомостей про прибутковiсть капiталовкладень. Кредитори i iнвестори згоднi одержувати менший прибуток, але бути впевненими в тому, що достовiрна, справедлива i точна iнформацiї знизить їх ризики.
Страховик ставить перед собою мету в повнiй мiрi задовольняти потреби клiєнтiв в
якiсному обслуговуваннi, наданнi фiнансових послуг. Дiяльнiсть Страховика ґрунтується на принципах надiйностi, збалансованостi фiнансових показникiв, дотриманнi норм дiяльностi фiнансової установи.
Консолiдована фiнансова звiтнiсть
Керуючись положеннями передбачене пунктом 9 МСФЗ № 10 «Консолiдована фiнансова звiтнiсть”, страховик не складає консолiдовану фiнансову звiтнiсть , так як не є материнським пiдприємством по вiдношенню до пiдприємства, в статутному капiталi якого страховик має вклад.
Нематерiальнi активи. Нематерiальнi активи Компанiї включають капiталiзоване комп’ютерне програмне забезпечення. Нематерiальнi активи облiковуються за їхньою вартiстю придбання. Витрати на придбання нематерiальних активiв капiталiзуються та амортизуються за лiнiйним методом протягом розрахункового строку служби активiв. Розрахунковий строк служби для програмного забезпечення встановлено 10 рокiв.
Для фiнансової звiтностi є суттєвими наступнi нематерiальнi активи, по яких розкривається така iнформацiя:
Група нематерiальних активiв ,що облiковуються компанiєю (комп'ютерна програма)
1. Первiсна вартiсть чи оцiнка на 01.01.2012 р. 323
2. Придбано (модернiзовано) 218
3. Створено -
4. Вибуло -
5. Амортизацiйнi вiдрахування
45
Чиста балансова вартiсть на 31.12.2013 р. 496
Придбання нематерiальних активiв за рахунок державних субсидiй (грантiв тощо) не проводилось. Дослiджень та розробок у розумiннi МСФЗ (IAS) 38 «Нематерiальнi активи» не було. Компанiя понесла втрати на модернiзацiю комп'ютерної програми, з цiлю доведення до стану, в якому вiн придатний до використання за призначенням.
Всi нематерiальнi активи, що розкритi у цiй фiнансовiй звiтностi, належать Компанiї без будь-яких обмежень права власностi. Нематерiальних активiв, переданих у заставу, або у забезпечення зобов’язань, у тому числi третiх осiб, немає. Невизнаних у фiнансовiй звiтностi, але контрольованих компанiєю нематерiальних активiв, немає.
Вiдновлення збиткiв вiд зменшення корисностi не проводилося.
Нематерiальних активiв, що тимчасово не використовуються або вибули з експлуатацiї, немає.
Основнi засоби. Основними засобами визнається актив, якщо очiкуваний термiн його корисного використання (експлуатацiї) або операцiйного циклу, установлений засiданням виробничої комiсiї, бiльше року та вартiсна оцiнка з 1 сiчня 2012 року становить суму, що перевищує 2 500 грн.
Основних засобiв, що тимчасово не використовуються або вибули з експлуатацiї, немає.

Тис.грн.
Машини та обладнення Тронспортнi засоби Iнструменти, прилади та
iнветар
Iншi необоротнi активи Разом

1 2 3 4 5 6
Первiсна вартiсть
на 01 сiчня 2013р. 112 127 162 401

надiйшло 55 46 101
вибуло 31 4 35
на 31 грудня 2013р. 81 127 213 46 467
Амортизацiя
на 01 сiчня 2013р. 39 39 33 111
нарахована за рiк 11 19 99 7 136
знос на активи, якi вибули 3 6 9
Iншi змiни
на 31 грудня 2013 р. 47 58 126 7 238
Чиста вартiсть
на 01 сiчня 2013р 73 88 129 290
на 31 грудня 2013р. 34 69 87 39 229

Iнвестицiйна нерухомiсть. Iнвестицiйна нерухомiсть представляє собою квартиру виведену з житлового фонду , яка здається в оренду. Оренда класифiкується як фiнансова оренда, коли за умовами оренди передаються в основному всi ризики та вигоди, пов'язанi з експлуатацiєю активу, i оренда вiдповiдає одному з критерiїв визнання певного в МСБО 17 «Оренда». В нашiй компанiї оренда класифiкуються як операцiйна оренда.
Доход вiд здачi в оренду iнвестицiйної нерухомостi, який включений у статтю «Iншi доходи», склав станом на 31 грудня 2013р. _29,7_тис.грн.
Станом 31.12.2013р. справедлива вартiсть iнвестицiйної нерухомостi була розрахована професiйним оцiнювачем з використанням методу дисконтованих грошових потокiв (дохiдний метод) та порiвняльним методом.
Довгостроковi фiнансовi iнвестицiї
в тис.грн.
Актив Станом на 01.01.13р. Станом на 31.12.13р.
Якi облiковуються за методом участi в капiталi iнших пiдприємств 19871,6 22952,0
Iншi фiнансовi iнвестицiї 1095,0 1095,0
Згiдно з методом участi в капiталi, при первiсному визнаннi iнвестицiя в асоцiйоване або спiльне пiдприємство визнається за собiвартiстю i згодом її балансова вартiсть збiльшується або зменшується для визнання частки iнвестора в прибутку або збитку об’єкта iнвестування пiсля дати придбання.
Коригування балансової вартостi можуть бути необхiдними й при змiнi пропорцiйної частки iнвестора в об’єктi iнвестування, яка виникає вiд змiн в iнших сукупних прибутках об’єкта iнвестування. Такi змiни включають i змiни, що виникають вiд переоцiнки основних засобiв та вiд рiзницi у валютних курсах. Частка iнвестора в цих змiнах визнається в iншому сукупному прибутку iнвестора .(МСФО 28 п.10)
Iнвестицiї мають облiковуватися як Актив вiд якого в майбутньому компанiя зможе отримувати прибуток.
В звiтному перiодi продаж та придбання фiнансових iнвестицiй компанiя не здiйснювала.
Поточних фiнансових iнвестицiй на балансi не має.
Запаси.
Станом на 31.12.2013р залишки виробничих запасiв складають _3_тис.грн.
Товорно-матерiальнi цiнностi облiковуються по цiнi придбання. Метод оцiнки залишається незмiнним протягом звiтного перiоду.
Дебiторська заборгованiсть
в тис.грн.
Актив Станом на 31.12.13р.
Дебiторська заборгованiсть за товари,роботи,послуг 721
Iнша поточна заборгованiсть 361
Дебiторська заборгованiсть включає в себе розрахунки по страховим контрактам. Страховi платежi фiксуються в бухгалтерському облiку за методом нарахування ,що випливає з умов договорiв страхування/ перестрахування незалежно вiд порядку сплати страхового внеску, визначеного у вiдповiдальному договорi.
Оскiльки страховi платежi страхувальником можуть вноситись одночасно з укладенням договору або пiсля його укладання одноразово, або вони можуть бути перiодичними ,тому практично завжди буде поточна дебiторська заборгованiсть..
Результат дiяльностi по договорам перестрахування вiдображено в прибутках вiд страхової дiяльностi.
Прибуток або збиток , якi виникають у зв'язку з договорами перестрахування не амортизуємо.
Аквiзицiйнi витрати за короткостроковими страховими контрактами, що пiдлягають капiталiзацiї не ведуться.
Прострочена дебiторська заборгованiсть вiдсутня.
Грошовi кошти та їх еквiваленти в нацiональнiй валютi включають кошти в банках на депозитних рахунках , на поточних рахунках та в касi. При розмiщеннi грошових коштiв на депозитних рахунках компанiя отримує фiнансовий дохiд у виглядi вiдсоткiв.
Звiт грошових коштiв за 2013 рiк складено за вимогами МСБО 7 за прямим методом, згiдно з яким розкривається iнформацiя про рух грошових коштiв у результатi операцiйної дiяльностi визначається за сумою надходжень вiд операцiйної дiяльностi та сумою витрачання на операцiйну дiяльнiсть грошових коштiв за даними записiв їх руху на рахунках бухгалтерського облiку. У звiтi вiдображений рух грошових коштiв на нетто-основi.
Власний капiтал.
в тис.грн.
Пасив Станом на 01.01.13р. Станом на 31.12.13р.
Зареєстрований капiтал 14278 14278
Капiтал у дооцiнках 13785 16956
Резервний капiтал 410 419
Нерозподiлений прибуток 2012 3678
Iншi резерви - 25
Статутний капiтал Товариства сформований у повному розмiрi внесками акцiонерiв вiдповiдно до вимог Господарського, Цивiльного кодексiв України та Законiв України “Про страхування”, “Про акцiонернi товариства”. Статутний капiтал сплачено в повному обсязi грошовими коштами.
Показник iншого додаткового капiталу змiнився на 31.12.13р. за рахунок проведення уцiнка та до оцiнки активiв.
Резервний капiтал збiльшився на 9,0 тис.грн. згiдно Закону України “Про господарськi товариства “ст. 14 , ця сума є 5% вiд прибутку за 2012рiк.
У вiдповiдностi до законодавства України Компанiя зобов’язана створювати резерв коливання збитковостi. Даний резерв був вiдображений у складi iнших резервiв у роздiлi балансу про власний капiтал.
Резерви коливання збитковостi не пiдлягали перевiрцi адекватностi зобов’язань.
Страховi резерви.
тис.грн.
Пасив Станом на 31.12.13р.
Резерв збиткiв, або резерв незалежних виплат 481
Резерв незароблених премiй 1624
Частка перестраховикiв у страхових резервах 230
Резерв незароблених премiй розраховується методом 1/365 на будь-яку дату, визначається як сума незароблених страхових премiй за кожним договором. Резерв незароблених премiй являє собою частину отриманих премiй, що стосується незавершеного термiну дiї страхового покриття за полiсами, якi iснують станом на кiнець звiтного перiоду, розраховану на пропорцiйно-часовiй основi.
Резерв на покриття збиткiв. Резерв на покриття збиткiв являє собою сукупнi розрахунки остаточних збиткiв i включає резерв неврегульованих вимог i резерв збиткiв понесених, але ще не заявлених. В обидва вищевказаних резерва включаються витрати на врегулювання. Перший резерв стосується суттєвих вимог отриманих, але не врегульованих станом на кiнець звiтного перiоду. Його розрахунок здiйснюється на основi iнформацiї, отриманої Компанiєю в ходi розслiдування страхових випадкiв, в тому числi пiсля закiнчення звiтного перiоду. Резерв збиткiв понесених, але ще не заявлених розраховується з використанням методу фiксованого вiдсотку.
Методи таких розрахункiв i визначення остаточної суми резервiв постiйно аналiзуються та оновлюються. Коригування, здiйснюванi в результатi такого аналiзу, вiдображаються у звiтi про сукупнi доходи по мiрi їх виникнення. При розрахунках резерву на покриття збиткiв дисконтування не проводиться, оскiльки вимоги про виплату вiдшкодування i самi виплати надходять i розглядаються досить швидко.
Страхова компанiя дотримується нормативiв диверсифiкованостi активiв, якими представленi страховi резерви з видiв страхування, iнших, нiж страхування життя.
Тест адекватностi зобов'язань
До оцiнки адекватностi страхових зобов’язань Компанiя залучала фахiвця з актуарної та фiнансової математики.
При тестуваннi проводилось порiвняння балансової вартостi визнаних зобов'язань з поточної оцiнки майбутнiх грошових потокiв за страховими контрактами.
При оцiнцi достатностi UPR балансова вартiсть UPR порiвнювалась з очiкуваними виплатами та витратами на врегулювання збиткiв. Заробленi премiї використовувались без урахування перестрахування, оскiльки збитковiсть розрахована також без урахування перестрахування. . Потенцiйнi доходи вiд реалiзацiї регресних вимог не враховувались.
Провiвши тест достатностi зобов’язань Страхова компанiя визначила, що сформованi нею страховi резерви, що вiдображенi в данiй звiтностi, є достатнiми (адекватними).Оскiльки розмiри резервiв сформованими Страховою компанiєю за методом визначеними законодавством , перевищують розмiр резервiв, сформованих актуарно.
Страховi контракти
Вiдповiдно до визначення МСФЗ 4, страховий контракт – це контракт, згiдно з яким одна сторона (страховик) приймає значний страховий ризик iншої сторони (власника страхового полiса), погодившись надати компенсацiю власниковi страхового полiса, якщо визначена непевна майбутня подiя (страховий випадок) негативно вплине на власника страхового полiса.
Невизначенiсть (або ризик) лежить в основi страхового контракту. Таким чином, на момент початку дiї страхового контракту iснує невизначенiсть, як мiнiмум, щодо однiєї iз наступних позицiй:
- чи вiдбудеться страховий випадок;
- коли вiн вiдбудеться; або
- скiльки страховик повинен буде сплатити, якщо вiн вiдбудеться.
Визначення страхового контракту посилається на ризик, який страховик приймає вiд власника страхового полiсу. Iншими словами, страховий ризик – це ризик, який iснує вiд початку та передається вiд власника страхового полiсу страховику. Контракт, який вiдповiдає визначенню страхового контракту, залишається страховим контрактом до тих пiр, поки не припиняться права та зобов’язання за ним, або поки не закiнчиться строк їхньої дiї.
Для визначення того, чи вiдповiдає контракт визначенню страхового контракту, страховик використовує наведений далi алгоритм:
а) визначити страховий випадок (МСФЗ 4.Б2-Б4) ;
б) встановити, що страховий випадок негативно впливає на застраховану особу (МСФЗ 4.Б13);
в) визначити сценарiй, за якого може вiдбутися страховий випадок (МСФЗ 4.Б23);
г) перевiрити наявнiсть комерцiйної сутностi у сценарiї, про який йдеться у пунктi в) (МСФЗ 4.Б23);
д) визначити суму до сплати застрахованiй особi у разi настання страхового випадку (МСФЗ 4.Б23-Б24);
е) визначити iнший сценарiй, за якого страховий випадок не настає (МСФЗ 4.Б24);
є) встановити, що сценарiй, про який йдеться у пунктi е), також має комерцiйну сутнiсть (МСФЗ 4.Б23);
ж) визначити суму виплати застрахованiй особi згiдно з пунктом е) (МСФЗ 4.Б24);
з) порiвняти суми за пунктами д) та ж). За необхiдностi, врахувати вартiсть грошей у часi, тобто порiвняти актуарнi та фiнансовi еквiваленти (МСФЗ 4.Б23);
и) встановити, чи є сума за пунктом д) значно вищою, нiж за пунктом ж) (МСФЗ 4.Б23);
i) якщо сума за пунктом д) є значно вищою, контракт є страховим контрактом;
Виплати працiвникам
Всi винагороди працiвникам в Компанiї враховуються як короткi, вiдповiдно до МСБО 19.
У процесi господарської дiяльностi Компанiя сплачує обов'язковi внески на рахунки Мiнiстерства доходiв i зборiв за своїх працiвникiв, в розмiрi передбаченому законодавством України.
Оподаткування
Поточнi витрати на сплату податку на страхову дiяльнiсть Компанiї розрахованi згiдно з українським податковим законодавством, де базою у 2013 роцi є доход вiд страхової дiяльностi якiй нараховується вiдповiдно до п.156.1.1 ст.156 ПКУ за ставкою 3%.
Iншi доходи, якi Компанiя отримує вiд розмiщення коштiв на депозитних рахунках оподатковуються у 2013 роцi за ставкою 19 %.
Iнформацiя по пов'язаним особам
Характер взаємовiдносин з пов'язаними особами заключається в наданнi послуг з видiв страхування, якi передбаченi Статутом Компанiї та умовами Лiцензiї на загальних пiдставах.
Дохiд отриманий вiд операцiй з пов'язаними особами у виглядi страхових премiй становить 18,3 тис.грн . Страховi платежi по договорам страхування встановленi у межах звичайного тарифу.
Подiї пiсля дати балансу
На дату затвердження фiнансової звiтностi iнформацiя щодо подiй, якi мають суттєвий вплив на показники фiнансової звiтностi не вiдбулися.

Голова Правлiння ПрАТ СК «Грандвiс» П.М. Максименко

Головний бухгалтер Л.В. Маслюкова

-

-

-