ПрАТ СК "Грандвіс"

Код за ЄДРПОУ: 22821660
Телефон: (0462) 6-9999-6
e-mail: office@grandwis.com.ua
Юридична адреса: пр-т Перемоги, буд. 127, м. Чернігів, 14013, Україна
 

Річний звіт за 2011 рік

Опис бізнесу(текстова частина)

Важливі події розвитку (в тому числі злиття, поділ, приєднання, перетворення, виділ) В 2011 роцi за рiшенням Загальних зборiв акцiонерiв (протокол № 1 вiд 15.04.2011 р.) 21 квiтня 2011 року проведено державну реєстрацiю змiн до установчих документiв Страхового закритого акцiонерного товариства "Грандвiс" щодо приведення їх до вимог Закону України "Про акцiонернi товариства", зокрема проведено змiни у найменуваннi Товариства на Приватне акцiонерне товариство "Страхова компанiя "Грандвiс".
Нова назва компанiї:
Повне найменування Товариства:
- українською мовою: Приватне акцiонерне товариство "Страхова компанiя "Грандвiс";
- росiйською мовою: Частное акционерное общество "Страховая компания "Грандвис";
- англiйською мовою: Private joint-stosk company "Grandwis Insurance".
Скорочене найменування Товариства:
- українською мовою: ПрАТ СК "Грандвiс";
- росiйською мовою: ЧАО СК "Грандвис";
англiйською мовою: PrJSC "Grandwis Insurance".
Також вiдбулася змiна адреси товариства. Мiсцезнаходження пiдприємства: м.Чернiгiв, проспект Перемоги, 127.
Про організаційну структуру емітента, дочірні підприємства, філії, представництва та інші відокремлені структурні підрозділи із зазначенням найменування та місцезнаходження, ролі та перспектив розвитку, зміни в організаційній структурі у відповідності з попереднім звітним періодом ПрАТ СК "Грандвiс" має 1 вiдкремлений пiдроздiл - Київська головна фiлiя ПрАТ СК "Грандвiс", що знаходиться за адресою: 04053, м.Київ, вул. Артема, 21, офiс 204. Код ЄДРПОУ фiлiї - 36339352. Фiлiя показує стабiльний розвиток. Органiзацiйна структура фiлiї не змiнювалась.
Будь-які пропозиції щодо реорганізації з боку третіх осіб, що мали місце протягом звітного періоду, умови та результати цих пропозицій Пропозицiї щодо реорганiзацiї з боку третiх осiб до ПрАТ СК "Грандвiс" не надходили.
Опис обраної облікової політики (метод нарахування амортизації, метод оцінки вартості запасів, метод обліку та оцінки вартості фінансових інвестицій тощо) Протягом 2011 року на виконання вимог Закону України вiд 16 липня 1999 року № 996-ХIV "Про бухгалтерський облiк та фiнансову звiтнiсть в Українi та Нацiональних положень (стандартiв) бухгалтерського облiку, а також з метою дотримання пiдприємством єдиної методики вiдображення господарських операцiй та забезпечення своєчасного надання достовiрної iнформацiї користувачам фiнансової звiтностi застосовувався план рахункiв бухгалтерського облiку активiв, капiталу, зобов`язань i господарських операцiй пiдприємств i органiзацiй з урахуванням положень Iнструкцiї щодо застосування Плану рахункiв бухгалтерського облiку активiв, капiталу, зобов`язань i господарських операцiй пiдприємств i органiзацiй, затвердженої Наказом Мiнiстерства фiнансiв України вiд 30.11.99 р. № 291, та № 1012 вiд 09.12.2002 р. iз змiнами та доповненнями. Проводився аналiтичний облiк страхових та перестрахових платежiв по видах страхування - у вiдомостях бухгалтерського облiку. Був затверджений порядок бухгалтерського облiку окремих господарських операцiй:
i оцiнка запасiв при вiдпуску та вибуттi здiйснювалась за методом середньозваженої собiвартостi;
i нарахування амортизацiї на основнi засоби здiйснювалась за прямолiнейним методом, за яким рiчна сума амортизацiї визначається дiленням вiд вартостi, яка амортизується, на строк корисного використання об'єкта ОЗ. Мiнiмально допустимий строк корисного використання передбачено ст. 145.1. ПКУ.
i предмети термiном служби бiльше 1 року i вартiстю менше 1000 грн. облiковувались як необоротнi малоцiннi нематерiальнi активи;
i оцiнку ступеня завершеностi операцiй з надання страхових та перестрахових послуг здiйснювалась шляхом вивчення виконаної угоди, при цьому в бухгалтерському облiку доходи вiдображались у звiтному перiодi оплати по укладеним угодам;
i формування, розмiщення та облiк страхових резервiв проводились у вiдповiдностi до Положення "Про порядок формування, розмiщення та облiку страхових резервiв з видiв страхування, iнших, нiж страхування життя".
Текст аудиторського висновку № 009I2011
м.Чернiгiв 19 квiтня 2012 р.

Аудиторський Висновок (звiт незалежного аудитора) щодо фiнансової звiтностi
ПРИВАТНОГО АКЦIОНЕРНОГО ТОВАРИСТВА
<СТРАХОВА КОМПАНIЯ <ГРАНДВIС>
за наслiдками господарської дiяльностi за рiк, що закiнчився 31 грудня 2011 року

Власникам цiнних паперiв та керiвництву
ПрАТ <Страхова компанiя <Грандвiс>

Для подання до Нацiональної комiсiї
з цiнних паперiв та фондового ринку

1. Основнi вiдомостi про ЕМIТЕНТА

Найменування ТОВАРИСТВА ПРИВАТНЕ АКЦIОНЕРНЕ ТОВАРИСТВО <СТРАХОВА КОМПАНIЯ <ГРАНДВIС>
Код за ЄДРПОУ 22821660
Мiсце знаходження 14013, м.Чернiгiв, проспект Перемоги, 127
Дата державної реєстрацiї 04.10.1995 р.
Основнi види дiяльностi 66.03.0 Iншi послуги у сферi страхування

2. Опис аудиторської перевiрки.
Незалежною аудиторською фiрмою ПП "Аудиторська фiрма "Альфа - аудит" проведено перевiрку пiдтвердження достовiрностi фiнансової звiтностi, що додається, яка включає Баланс (форма № 1), Звiт про фiнансовi результати (форма № 2), Звiт про рух грошових коштiв (форма № 3), Звiт про власний капiтал (форма № 4), Примiтки до рiчної фiнансової звiтностi (форма № 5) та аналiз фiнансового стану Приватного акцiонерного товариства "Страхова компанiя "Грандвiс" станом на 31.12.2011р. Планування та проведення аудиту рiчної фiнансової звiтностi Приватного акцiонерного товариства "Страхова компанiя "Грандвiс" проведено з метою висловлення думки незалежного аудитора про її достовiрнiсть у всiх суттєвих аспектах та вiдповiднiсть вимогам законiв України, Положенням (стандартам) бухгалтерського облiку та спрямоване на одержання розумних пiдтверджень щодо вiдсутностi у фiнансовiй звiтностi Приватного акцiонерного товариства "Страхова компанiя "Грандвiс", складеної станом на 31.12.2011р., суттєвих помилок. Аудиторська перевiрка проводилася вiдповiдно до Закону України "Про аудиторську дiяльнiсть", Мiжнародних стандартiв контролю якостi, аудиту, огляду, iншого надання впевненостi та супутнiх послуг (далi - МСА) Мiжнародної федерацiї бухгалтерiв, прийнятих в якостi Нацiональних стандартiв аудиту рiшенням Аудиторської палати України № 229I7 вiд 31березня 2011 року, у тому числi вiдповiдно до: Мiжнародної концептуальної основи завдань з надання впевненостi, МСА 700 "Формування думки та надання звiту щодо фiнансової звiтностi", МСА 705 "Модифiкацiя думки у звiтi незалежного аудитора", МСА 706 "Пояснювальнi параграфи та параграфи з iнших питань у звiтi незалежного аудитора" та у вiдповiдностi до "Вимог до аудиторського висновку при розкриттi iнформацiї емiтентами цiнних паперiв (крiм емiтентiв облiгацiй мiсцевих позик)", затверджених Рiшенням ДКЦПФР № 1360 вiд 29.09.2011р.

3. Вiдповiдальнiсть управлiнського персоналу емiтента за пiдготовку та достовiрне представлення фiнансових звiтiв станом на 31.12.2011р.
Управлiнський персонал Приватного акцiонерного товариства "Страхова компанiя "Грандвiс" несе вiдповiдальнiсть за достовiрне подання iнформацiї в фiнансовiй звiтностi станом на 31.12.2011р. вiдповiдно до Положень (стандартiв) бухгалтерського облiку, за вибiр та застосування вiдповiдної облiкової полiтики та подання облiкових оцiнок, за такий внутрiшнiй контроль, який управлiнський персонал визначає потрiбним для того, щоб забезпечити таке вiдображення в фiнансовiй звiтностi iнформацiї, що не мiстить суттєвих викривлень унаслiдок шахрайства або помилки.

4. Вiдповiдальнiсть аудитора за надання висновку стосовно фiнансової звiтностi.
Вiдповiдальнiстю аудитора є висловлення думки щодо фiнансової звiтностi станом на 31.12.2011р. на основi результатiв проведеного нами аудиту. Аудит проведений вiдповiдно до Мiжнародних стандартiв аудиту. Цi стандарти вимагають вiд нас дотримання вiдповiдних етичних вимог, а також планування та виконання аудиту для отримання достатньої впевненостi, що фiнансова звiтнiсть не мiстить суттєвих викривлень. Аудит передбачає виконання аудиторських процедур для отримання аудиторських доказiв щодо сум вiдносно фiнансової звiтностi. Пiд час перевiрки до уваги бралися тiльки суттєвi викривлення. Планування i проведення аудиту було спрямоване на одержання розумних пiдтверджень щодо вiдсутностi у фiнансовiй звiтностi суттєвих помилок. Дослiдження здiйснювалось шляхом тестування доказiв на об'рунтування сум та iнформацiї, розкритих у фiнансовiй звiтностi, а також оцiнки вiдповiдностi застосованих принципiв облiку нормативним вимогам щодо органiзацiї бухгалтерського облiку i звiтностi в Українi, чинним протягом перiоду перевiрки. Вибiр процедур залежав вiд судження аудитора, включаючи оцiнку ризикiв суттєвих викривлень фiнансової звiтностi внаслiдок шахрайства або помилки. Виконуючи оцiнку цих ризикiв, аудитор розглядає заходи внутрiшнього контролю, що стосуються складання та достовiрностi подання суб'єктом господарювання фiнансової звiтностi, з метою розробки аудиторських процедур, якi вiдповiдають обставинам, а не з метою висловлення думки щодо ефективностi внутрiшнього контролю Приватного акцiонерного товариства "Страхова компанiя "Грандвiс". Аудит включає також оцiнку вiдповiдностi використаної облiкової полiтики, прийнятностi облiкових оцiнок, зроблених управлiнським персоналом, та загального подання фiнансової звiтностi. Перевiрка проведена вибiрковим методом. При перевiрцi використовувались данi бухгалтерського облiку, регiстрiв аналiтичного та синтетичного облiку, матерiалiв iнвентаризацiй, первинних документiв. Ми вважаємо, що аудиторськi докази, отриманi Аудитором, є достатнiми i прийнятними для висловлення модифiкованої аудиторської думки.

5. Думка аудитора щодо повного комплекту фiнансової звiтностi вiдповiдно до МСА 700 "Формулювання думки та надання звiту щодо фiнансової звiтностi", МСА 705 "Модифiкацiя думки у звiтi незалежного аудитора" та iнших стандартiв, що стосуються пiдготовки аудиторського висновку.
Складання аудиторського висновку (звiту) щодо фiнансової звiтностi регламентується МСА №700 "Формулювання думки та надання звiту щодо фiнансової звiтностi", МСА № 705 "Модифiкацiї думки у звiтi незалежного аудитора". У зв'язку з наявнiстю пiдстав для висловлення модифiкованої думки даний аудиторський висновок (звiт) складено вiдповiдно до МСА № 705 "Модифiкацiї думки у звiтi незалежного аудитора".
Пiдстава для висловлення умовно - позитивної думки.
Аудитор не приймав участi в спостереженнi за iнвентаризацiєю наявних активiв та зобов'язань, оскiльки був призначений пiсля дати її проведення. Однак, на пiдприємствi цю процедуру виконували iнвентаризацiйнi комiсiї, яким висловлено довiру, згiдно вимог МСА. Аудитором були виконанi процедури, якi обгрунтовують думку, що активи та зобов'язання наявнi. Рiчна фiнансова звiтнiсть складена на пiдставi даних бухгалтерського облiку Приватного акцiонерного товариства "Страхова компанiя "Грандвiс" за станом на кiнець останнього дня звiтного року. Аудитор висловлює свої рекомендацiї управлiнському персоналу з приводу оцiнки основних засобiв на дату балансу. Пiдприємством не проведена переоцiнка об'єктiв основних засобiв до рiвня справедливої вартостi вiдповiдно п.16. П(С)БО №7 "Основнi засоби", а також не розглядались ознаки зменшення корисностi необоротних активiв вiдповiдно до вимог П(С)БО № 28 "Зменшення корисностi активiв". Плануючи та здiйснюючи аудиторськi процедури та оцiнюючи їх результати, аудитор розглянув вiдповiднiсть використання управлiнським персоналом при пiдготовцi фiнансових звiтiв припущення про безперервнiсть дiяльностi пiдприємства (МСА 570 "Безперервнiсть"). На пiдставi припущення про безперервнiсть дiяльностi, Аудитор може сказати, що данi про перебування Товариства в процесi припинення пiдприємницької дiяльностi вiдсутнi, данi про порушення провадженя у справi про банкрутство щодо Товариства теж вiдсутнi. Загальний висновок аудитора (умовно-позитивний).
Висновок незалежного Аудитора складено у вiдповiдностi з вимогами Мiжнародних стандартiв контролю якостi, аудиту, огляду, iншого надання впевненостi та супутнiх послуг Мiжнародної федерацiї бухгалтерiв, прийнятих в якостi Нацiональних стандартiв аудиту рiшенням Аудиторської палати України № 229I7 вiд 31 березня 2011 року, в тому числi у вiдповiдностi iз МСА № 705 "Модифiкацiя думки у звiтi незалежного аудитора". Концептуальною основою фiнансової звiтностi є загальнi вимоги стосовно подання iнформацiї про фiнансову звiтнiсть згiдно з Нацiональними положеннями (стандартами) бухгалтерського облiку, дiючими в Українi, якi вимагають правдивого розкриття i подання iнформацiї у вiдповiдностi з принципами безперервностi, послiдовностi, суттєвостi, порiвнянностi iнформацiї, структури та змiсту фiнансової звiтностi. Аудитор вважає за можливе пiдтвердити, що прийнята система бухгалтерського облiку в цiлому задовольняє законодавчим i нормативним вимогам, дiючим в Українi.

Ми пiдтверджуємо те, що за винятком впливу на фiнансовi звiти питань, про якi йдеться у параграфi <Пiдстава для висловлення умовно - позитивної думки>, фiнансову звiтнiсть пiдготовлено на пiдставi дiйсних даних бухгалтерського облiку. Фiнансова звiтнiсть, у всiх суттєвих аспектах, достовiрно та повно подає фiнансову iнформацiю про Приватне акцiонерне товариство "Страхова компанiя "Грандвiс" станом на 31 грудня 2011 року згiдно з нормативними вимогами щодо органiзацiї бухгалтерського облiку та звiтностi в Українi. Фiнансова звiтнiсть, що складена у вiдповiдностi до Нацiональних Положень (стандартiв) бухгалтерського облiку, на нашу думку, правдиво i неупереджено вiдображає дiйсний стан активiв Товариства i їх джерел, повноту доходiв i витрат, фiнансових результатiв дiяльностi, руху власного капiталу i грошових коштiв за рiк, що закiнчився 31 грудня 2011 року.

6. Iнша допомiжна iнформацiя
6.1. Вiдповiднiсть вартостi чистих активiв вимогам законодавства.
Вартiсть чистих активiв Емiтента визначена шляхом вирахування iз суми активiв, прийнятих до розрахунку, суми його зобов'язань, прийнятих до розрахунку. Розрахунок вартостi чистих активiв Емiтента здiйснювався згiдно Методичних рекомендацiй Державної комiсiї з цiнних паперiв та фондового ринку щодо визначення вартостi чистих активiв акцiонерних товариств вiд 17.11.2004р. № 485 з метою реалiзацiї положень статтi 155 Цивiльного кодексу України "Статутний капiтал акцiонерного товариства", зокрема п.З.
Розрахункова вартiсть чистих активiв Емiтента на кiнець звiтного перiоду складає 16595 тис. грн. Статутний капiтал складає 14278 тис. грн. Вартiсть чистих активiв станом на 31.12.2011р. бiльше суми статутного капiталу на 2317 тис. грн., що вiдповiдає вимогам ст.155 Цивiльного кодексу України.
6.2. Наявнiсть суттєвих невiдповiдностей мiж фiнансовою звiтнiстю, що пiдлягала аудиту, та iншою iнформацiєю, що розкривається емiтентом цiнних паперiв та подається до Комiсiї разом з фiнансовою звiтнiстю.
Пiд час виконання завдання Аудитор здiйснив аудиторськi процедури щодо виявлення наявностi суттєвих невiдповiдностей мiж фiнансовою звiтнiстю, що пiдлягала аудиту, та iншою iнформацiєю, що розкривається емiтентом, у вiдповiдностi з МСА 720 "Вiдповiдальнiсть аудитора щодо iншої iнформацiї в документах, що мiстять перевiрену аудитором фiнансову звiтнiсть". В результатi проведення аудиторських процедур Аудитор не отримав аудиторськi докази того, що фiнансова звiтнiсть була суттєво викривлена в iншiй iнформацiї, що розкривається емiтентом та подається до Комiсiї разом з фiнансовою звiтнiстю.
6.3. Виконання значних правочинiв.
Приватне акцiонерне товариство "Страхова компанiя "Грандвiс" у 2011 роцi не укладало та не виконувало правочинiв, якi вiдповiдно до ст.70 Закону України "Про акцiонернi товариства" визнано значними (10 i бiльше вiдсоткiв вартостi активiв товариства за даними останньої рiчної фiнансової звiтностi). За даними останньої рiчної фiнансової звiтностi Емiтента вартiсть активiв на початок року складає 16219 тис. грн. Мiнiмальна сума правочину, яка пiдлягає дослiдженню Аудитором складає 1622 тис. грн. Аудитором були виконанi процедури щодо перевiрки дотримання Емiтентом вимог законодавства стосовно виконання значних правочинiв. На пiдставi наданих до аудиторської перевiрки документiв Аудитор може зробити висновок, що Товариство дотримуєтьс вимог законодавства щодо виконання значних правочинiв.
6.4. Вiдповiднiсть стану корпоративного управлiння, у тому числi стану внутрiшнього аудиту вимогам Закону України "Про акцiонернi товариства".
Метою виконання аудиторських процедур щодо стану корпоративного управлiння, у тому числi внутрiшнього аудиту вiдповiдно до Закону України "Про акцiонернi товариства" було отримання доказiв, якi дозволяють сформувати судження щодо вiдповiдностi системи корпоративного управлiння у товариствi вимогам Закону України "Про акцiонернi товариства" та вимогам Статуту.
Формування складу органiв корпоративного управлiння Емiтента здiйснюється вiдповiдно до Статуту Товариства та вiдповiдних Положень, затверджених загальними зборами акцiонерiв Товариства. Протягом звiтного року в акцiонерному товариствi функцiонували наступнi органи корпоративного управлiння: - Загальнi збори акцiонерiв - вищий орган, - Наглядова рада - наглядовий орган, - Правлiння - колегiальний виконавчий орган, - Ревiзор - контролюючий орган. Кiлькiсний склад сформованих органiв корпоративного управлiння вiдповiдає вимогам Статуту та Положень. Функцiонування органiв корпоративного управлiння регламентується Статутом та Положеннми. Товариством розроблено та затверджено загальними зборами акцiонерiв: Положення про Загальнi збори акцiонерiв, Положення про Наглядову раду Положення про Правлiння, Положення про ревiзiйну комiсiю (ревiзора). Рiчнi загальнi збори акцiонерiв проводяться в термiн, визначений Законом України "Про акцiонернi товариства" - до 30 квiтня наступного за звiтним року. Фактична перiодичнiсть засiдань Наглядової ради вiдповiдає термiнам, визначеним Законом України "Про акцiонернi товариства" та вимогам Статуту - не рiдше одного разу на квартал. У Статутi Емiтента не передбачено обрання корпоративного секретаря, тому у 2011 роцi Товариство не обирало корпоративного секретаря. В Статутi Емiтента не передбачено запровадження в Товариствi посади внутрiшнього аудитора. Контроль за фiнансово-господарською дiяльнiстю акцiонерного товариства протягом звiтного року здiйснювався Ревiзором. Протягом звiтного перiоду не вiдбувалось змiн зовнiшнього аудитора.
Аудитор, розглянувши стан внутрiшнього контролю Емiтента, вважає за необхiдне зазначити наступне:
- система внутрiшнього контролю спрямована на упередження, виявлення i виправлення суттєвих помилок, забезпечення захисту i збереження активiв, повноти i точностi облiкової документацiї та включає адмiнiстративний та бухгалтерський контроль;
- адмiнiстративний контроль передбачає розподiл повноважень мiж працiвниками Емiтента таким чином, щоб жоден працiвник не мав змоги зосередити у своїх руках усi необхiднi для повної операцiї повноваження;
- бухгалтерський контроль забезпечує збереження активiв Емiтента, достовiрнiсть звiтностi та включає попереднiй, первинний ( поточний) i подальший контроль:
- керiвництво не в повнiй мiрi розумiє перспективу розвитку внутрiшнього аудиту та його значимiсть i важливiсть. Можна зробити висновок, що система корпоративного управляння створена, але вимагає подальшого удосконалення. Система внутрiшнього контролю Емiтента за винятком зазначених обставин створена та дiє.
6.5. Iдентифiкацiя та оцiнка аудитором ризикiв суттєвого викривлення фiнансової звiтностi внаслiдок шахрайства.
Пiд час виконання процедур оцiнки ризикiв i пов'язаної з ними дiяльностi для отримання розумiння суб'єкта господарювання та його середовища, включаючи його внутрiшнiй контроль, як цього вимагає МСА 315 "Iдентифiкацiя та оцiнка ризикiв суттєвих викривлень через розумiння суб'єкта господарювання i його середовища", аудитор виконав процедури, необхiднi для отримання iнформацiї, яка використовуватиметься пiд час iдентифiкацiї ризикiв суттєвого викривлення внаслiдок шахрайства у вiдповiдностi до МСА 240 "Вiдповiдальнiсть аудитора, що стосується шахрайства, при аудитi фiнансової звiтностi". Аудитором були поданi запити до управлiнського персоналу та iнших працiвникiв суб'єкта господарювання, якi на думку аудитора, можуть мати iнформацiю, яка, ймовiрно, може допомогти при iдентифiкацiї ризикiв суттєвого викривлення в наслiдок шахрайства або помилки. Аудитором виконанi аналiтичнi процедури, в тому числi, по сутi з використанням деталiзованих даних, спостереження та iншi. Аудитор отримав розумiння зовнiшнiх чинникiв дiяльностi суб'єкта господарювання, структуру його власностi та корпоративного управлiння, структуру та спосiб фiнансування, облiкову полiтику, цiлi та стратегiї i пов'язанi з ними бiзнес-ризики, оцiнки та огляди фiнансових результатiв. Аудитор не отримав доказiв обставин, якi можуть свiдчити про можливiсть того, що фiнансова звiтнiсть мiстить суттєве викривлення внаслiдок шахрайства.

7. Основнi вiдомостi про Аудиторську фiрму:
- Аудиторська перевiрка проводилася Приватним пiдприємством <Аудиторська фiрма <Альфа - аудит>;
- код ЄДРПОУ 21390979;
- Свiдоцтво про внесення до Реєстру аудиторських фiрм та аудиторiв, якi одноособово надають аудиторськi послуги, № 0514, видане Аудиторською палатою України 26.01.1998 р., чинне до 27.01.2016 р.
- адреса: 14032 м.Чернiгiв, вул.Доценка, буд.30, кв.5.
- телефон: (0462) 973249, (067) 9246431.

8. Дата i номер договору на проведення аудиту. Дата початку та дата закiнчення проведення аудиту.
Аудиторську перевiрку рiчної фiнансової звiтностi, складеної станом на 31 грудня 2011 року, Приватного акцiонерного товариства "Страхова компанiя "Грандвiс" проведено на пiдставi договору Nо 004 вiд "17" лютого 2012 р. та додаткiв до нього.
Аудит розпочато 17 лютого 2012 р.
Аудит закiнчено 19 квiтня 2012 р.

Аудитор
Генеральний директор
ПП <АФ <Альфа-аудит> О.В.Плющ

сертифiкат аудитора серiї А Nо 001389 (рiшення Аудиторської палати України Nо 15 вiд 27 травня 1994 р.), чинний до 27.05.2013 р.

19 квiтня 2012 р.
Інформація про основні види продукції або послуг, що їх виробляє чи надає емітент, перспективність виробництва окремих товарів, виконання робіт та надання послуг; залежність від сезонних змін; про основні ринки збуту та основних клієнтів; основні ризики в діяльності емітента, заходи емітента щодо зменшення ризиків, захисту своєї діяльності та розширення виробництва та ринків збуту; про канали збуту й методи продажу, які використовує емітент; про джерела сировини, їх доступність та динаміку цін; інформація про особливості стану розвитку галузі виробництва, в якій здійснює діяльність емітент, рівень впровадження нових технологій, нових товарів, його положення на ринку; інформація про конкуренцію в галузі, про особливості продукції (послуг) емітента; перспективні плани розвитку емітента; кількість постачальників за основними видами сировини та матеріалів, що займають більше 10 відсотків в загальному об'ємі постачання В 2011 роцi прiоритетними видами страхування являлися страхування майна та страхування наземного транспорту.
На 01.01.2012 року заборгованостi по виплатi страхових вiдшкодувань перед страхувальниками немає.
Збиткових видiв страхування у товариства не було.
Інформація про основні придбання або відчуження активів за останні п'ять років. Якщо підприємство планує будь-які значні інвестиції або придбання, пов'язані з його господарською діяльністю, їх необхідно описати, включаючи суттєві умови придбання або інвестиції, її вартість і спосіб фінансування Iз значних Протягом останнiх 5 рокiв товариством був придбаний один автомобiль та була придбана квартира на 1 поверсi для переобладнання пiд офiсне примiщення.
Компанiя не планує в подальшому iнвестувати в iншi активи, крiм банкiвських депозитiв.
Інформація про основні засоби емітента, включаючи об'єкти оренди та будь-які значні правочини емітента щодо них; виробничі потужності та ступінь використання обладнання; спосіб утримання активів, місцезнаходження основних засобів. Екологічні питання, що можуть позначитися на використанні активів підприємства, інформація щодо планів капітального будівництва, розширення або удосконалення основних засобів, характер та причини таких планів, суми видатків, в тому числі вже зроблених, опис методу фінансування, прогнозні дати початку та закінчення діяльності та очікуване зростання виробничих потужностей після її завершення Товариство користується основними засобами на таких умовах: використання засобiв здiйснюється за їх цiльовим призначенням для здiйснення господарської дiяльностi Товариства.
Особливостей по екологiчних питаннях, якi б могли позначитися на використаннi активiв товариства не спостерiгається. Iнформацiя щодо планiв капiтального будiвництва, розширення або удосконалення основних засобiв, характер та причини таких планiв, суми видаткiв, в тому числi вже зроблених, опис методу фiнансування, прогнознi дати початку та закiнчення дiяльностi та очiкуване зростання виробничих потужностей пiсля її завершення - вiдсутнi.
Інформація щодо проблем, які впливають на діяльність емітента; ступінь залежності від законодавчих або економічних обмежень Серед ризикiв треба вiдмiтити високий ступiнь залежностi вiд законодавства та державної регуляторної полiтики.
Інформація про факти виплати штрафних санкцій (штраф, пеня, неустойка) і компенсацій за порушення законодавства Фактiв сплати штрафних санкцiй за порушення законодавства товариство не мало.
Опис обраної політики щодо фінансування діяльності емітента, достатність робочого капіталу для поточних потреб, можливі шляхи покращення ліквідності за оцінками фахівців емітента Фактичний запас платоспроможностi страховика в 2011 роцi перевищував нормативний запас платоспроможностi.
Нормативний запас платоспроможностi страховика в 2011 роцi склав 533,7 тис.грн., а фактичний запас платоспроможностi (нетто-активи) склав 16595,6 тис.грн.
Технiчнi резерви за 2011 рiк сформованi повнiстю та склали на кiнець року 1209,90 тис.грн.
Інформація про вартість укладених, але ще не виконаних договорів (контрактів) на кінець звітного періоду (загальний підсумок) та про очікувані прибутки від виконання цих договорів Укладених, але не виконаних договорiв станом на кiнець звiтного перiоду товариство не має.
Стратегія подальшої діяльності емітента щонайменше на рік (щодо розширення виробництва, реконструкції, поліпшення фінансового стану, опис істотних факторів, які можуть вплинути на діяльність емітента в майбутньому) Планується збiльшити надходження страхових платежiв у 2012 роцi порiвняно iз звiтним перiодом на 10 %.
Опис політики емітента щодо досліджень та розробок Дослiдження та розробки Товариством не проводяться.
Інформація щодо судових справ, стороною в яких виступає емітент, його дочірні підприємства або його посадові особи (дата відкриття провадження у справі, сторони, зміст та розмір позовних вимог, найменування суду, в якому розглядається справа, поточний стан розгляду). У разі відсутності судових справ про це зазначається Судових позовiв до ПрАТ СК "Грандвiс" та скарг вiд споживачiв фiнансових послуг у звiтному роцi не було.
Інша інформація, яка може бути істотною для оцінки інвестором фінансового стану та результатів діяльності емітента, у тому числі, за наявності, інформацію про результати та аналіз господарювання емітента за останні три роки у формі аналітичної довідки в довільній формі Додаткової iнформацiї немає.